Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pradžia / Maistas / Kiek laiko virti kiaušinius?
led veidrodziai

Kiek laiko virti kiaušinius?

Virti kiaušiniai yra dažnas ir skanus patiekalas, kurį gali paruošti bet kas. Tačiau, kad jūsų virti kiaušiniai būtų tobuli, svarbu laikytis teisingų virimo taisyklių. Šiame straipsnyje sužinosite, kiek laiko turite virti kiaušinius, norėdami gauti norimą konsistenciją, bei sužinosite, įvairių patarimų.

Kiaušinių virimo laikas

Skystai virti kiaušiniai

  • 3 minutes vidutinio dydžio kiaušiniui;
  • 4 minutes dideliam kiaušiniui;
  • 5 minutes itin dideliam kiaušiniui.

Skystai virtas kiaušinis turi skystą trynį, bet baltymas išlieka kietas. Šie kiaušiniai puikiai tinka mirkyti arba dėti ant kitų maisto produktų, kad trynys galėtų susimaišyti su kitais ingredientais.

Vidutinio kietumo kiaušiniai

  • 4 minutes vidutinio dydžio kiaušiniui;
  • 5 minutes dideliam kiaušiniui;
  • 6 minutes itin dideliam kiaušiniui.

Vidutinio kietumo kiaušiniai turi tvirtesnį, kreminį trynį, kuris vis dar yra šiek tiek skystas, o baltymas išlieka standus.

Kietai virti kiaušiniai

  • 7 minutes vidutinio dydžio kiaušiniui;
  • 8 minutes dideliam kiaušiniui;
  • 9 minutes itin dideliam kiaušiniui.

Kietai virti kiaušiniai turi standžius trynius ir baltymus. Vengiant virimo per ilgai, kiaušinio baltymas nebus guminis. Tačiau nerekomenduojama naudoti šviežių kiaušinių, nes juos sunkiau nulupti.

Kiaušinių virimo patarimai:

  1. Geriausia išimti kiaušinius iš šaldytuvo anksčiau ir leisti jiems sušilti iki kambario temperatūros.
  2. Kiaušinius nuplaukite prieš dedant juos į puodą.
  3. Vandeniui reikia pridėti druskos (1 litras vandens – 1 valgomasis šaukštas druskos), kad išvengtumėte įtrūkimo.
  4. Kiaušinius panardinkite tik į šaltą vandenį, nes į verdantį vandenį jie gali įskilti ir baltymai ištekėti.
  5. Kiaušinius virti ant silpnos ugnies.
  6. Po virimo kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu.

Geriausiai išimkite kiaušinius į puodą su vandeniu, virkite juos ant vidutinės ugnies ir stebėkite, kad vanduo tik lengvai kunkuliuotų. Šiais patarimais galėsite paruošti tobulus virtus kiaušinius, kurie bus saugūs ir skanūs valgyti.